Fakultativna informatika

DaVinci

Raditi na DaVinci-u bilo je jako zabavno. Rad na DaVinci Resolve-u je impresivno iskustvo za svakoga tko se želi baviti video montažom. Bilo da profesionalnom montažom. Bilo da ste početnik ili iskusni montažer, ovaj program nudi alate i fleksibilnost potrebne za kreiranje visokokvalitetnog video sadržaja. Moja kolegica Ruta i ja smo napravile video o tome zašto bi se učenici trebali upisati na dodatnu informatiku. Rad na DaVinci-u je bio vrlo zanimljiv i kompliciran ali uz profesorovu pomoć vrlo lak.

Blender

Dodatna informatika mi je dala priliku da se mogu koristiti aplikacijom „Blender“. Blender je super aplikacija koja nam daje priliku modeliranja bilo čega! Mi smo s tim napravili privjeske za ključeve, vjetrenjaču, figurice iz čovječe ne ljuti se i mnogo tog! Kad smo to bili napravili onda bi printali to na 3d printeru i to je bilo zabavno za gledati.

3d Printanje

Raditi na 3D printeru tijekom cijele godine bila je nevjerojatna iskustvo. Moj prijatelj i ja proveli smo sate zajedno, stvarajući različite projekte poput vertikalne vjetrenjače, autića, kockica za igru, privjesaka za ključeve, pa čak i trofeja za najbolji tim u školi. Vjetrenjača je skoro gotova i jedva čekamo da proradi.Profesor informatike bio je izvanredan. Uvijek je bio spreman pomoći i pružiti savjete kako bismo usavršili svoje projekte. Njegova podrška i entuzijazam za 3D printanje potaknuli su nas da istražujemo nove ideje i budemo kreativni.Toplo preporučujem ovaj predmet svima. 3D printanje i modeliranje su izuzetno zabavni i pružaju priliku za učenje na praktičan i inovativan način. Ne samo da smo naučili puno o tehnologiji i dizajnu, nego smo se i zabavili radeći na projektima koji su nam bili važni. Ako želite kreativno i korisno iskustvo, ovo je definitivno pravi izbor za vas.

Skip to content